de reis naar binnen
 

 

 

 

 

NLP coach, Richard Geschiere, Venray, Eindhoven, Deurne, Venlo, Boxmeer, NLP mastercoaching, BYY, flow, veranderingsmanagement, change

++

 

 

Hoe werkt NEI?

NEI® werkt met de semantische responstest. Dit is een spiertest. Het is wetenschappelijk bewezen dat als men bewust iets zegt waarmee het onderbewustzijn niet in balans is (incongruent), er een spierverslapping optreedt. De leugendetector is op hetzelfde gegeven gebaseerd.

 

Met deze spiertest is het mogelijk om door middel van het stellen van vragen aan het onderbewustzijn, onverwerkte emoties en onbewuste patronen op te sporen.

 

Dit gebeurt volgens vaste vraagprotocollen. Via het testen van reflexpunten van de organen worden de emoties in beeld gebracht die bij een onbalans horen.

 

Door specifieke vraagprotocollen wordt de allereerste situatie (het oorspronkelijke incident) opgespoord. In die situatie is een onbalans ontstaan tussen de linkerhersenhelft (het verstand) en de rechterhersenhelft (het gevoel). Als gevolg hiervan zijn de emoties horend bij die situatie niet goed verwerkt en als een soort “emotioneel virus” in de cellen van het lichaam opgeslagen. Cellen hebben positieve voeding vanuit de hersenen nodig. Als door een emotionele onbalans die voeding naar de cellen stagneert, wordt het lichaam ziek.

 

Als men eenmaal inzicht heeft gekregen in welke onverwerkte emoties ons in het dagelijkse leven blokkeren om gezond en gelukkig te zijn, worden de linker- en rechterhersenhelft met een speciale techniek in balans gebracht. Hierdoor komen de blokkerende emoties direct vrij en kunnen losgelaten worden.

 

Nu is de weg vrij voor heling, groei en ontwikkeling. In de meeste gevallen zal na een sessie de cliënt zelf actief aan dit proces mee moeten werken. Als ondersteuning wordt ook gewerkt met Bach remedies en Homeoflowerplexen.

- hoe werkt NEI